Stołówka przedszkolna

Poniedziałek     7.09

ŚNIADANIE 1

Kanapka z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem kiszonym, zupa mleczna – owsianka, herbata

Kanapka: chleb graham (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka graham), masło (mleko), pomidor, ser żółty (mleko), ogórek kiszony, zupa mleczna: (mleko), owsianka, herbata: woda, herbata, cukier

420 kcal

ŚNIADANIE 2

Rzodkiewka

5 kcal

ZUPA

Grochowa z grzankami

Zupa: (wywar mięsno-warzywny)marchew, pietruszka, cebula, seler, groch łuskany, boczek wędzony, kiełbasa toruńska, porcja rosołowa, mąka pszenna, chleb (mąką pszenna, mąka żytnia),przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, majeranek

305 kcal

II DANIE

Racuchy z jabłkami i jogurtem naturalnym kompot truskawkowy

Racuchy: mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, cukier, mleko 2%, drożdże, jabłka, jogurt naturalny (mleko), kompot: truskawki mrożone, woda, cukier

378 kcal

PODWIECZOREK

Kanapka z masłem, szybką, ogórkiem zielonym, herbata malinowa

Kanapka: kajzerka (mąka pszenna), masło (mleko), szynka gotowana, ogórek zielony, herbata: woda, herbata malinowa, cukier                                       186 kcal

Wtorek  8.09

ŚNIADANIE 1

Kanapka z masłem, szynką z indyka, sałatą zieloną, papryką czerwoną, kawa zbożowa z mlekiem

Kanapka: chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia), szynka z indyka, masło (mleko), sałata zielona, papryka czerwona, kawa zbożowa (mleko, woda)

330 kcal

ŚNIADANIE 2

Tarte jabłko

45 kcal

ZUPA

Pomidorowa z ryżem brązowym naturalnym i śmietaną

Zupa: (wywar mięsno-warzywny)marchew, pietruszka, cebula, seler, udko z kurczaka, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% (mleko), ryż brązowy naturalny, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, natka pietruszki

167 kcal

II DANIE

Ziemniaki, klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym ze śmietaną, sałatka z pomidorów i cebuli, kompot jabłkowy

Ziemniaki, klopsiki w sosie: filet drobiowy, jajko, pieczarki, śmietana 18% (mleko), mąka pszenna; przyprawy: sól morska, pieprz, pietruszka natka, liść laurowy, ziele angielskie,; sałatka: pomidory, cebula; kompot: woda, jabłka, cukier

450 kcal

PODWIECZOREK

Koktajl truskawkowy, biszkopt – wyrób własny

Koktajl: kefir (mleko), truskawki, cukier, biszkopt: cukier, mąka pszenna, jajka,     175 kcal

Środa  9.09

ŚNIADANIE 1

Kanapka z masłem, kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, herbata z miodem

Kanapka: weka (mąka pszenna), masło (mleko), kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, herbata: woda, herbata, miód

228 kcal

ŚNIADANIE 2

Jogurt naturalny, płatki kukurydziane

Jogurt naturalny (mleko), płatki kukurydziane bezglutenowe

40 kcal

ZUPA

Żurek z ziemniakami, jajkiem i śmietaną

Zupa: (wywar mięsno-warzywny)burak czerwony, marchew, pietruszka, cebula, seler, ziemniaki, żeberka wieprzowe, śmietana 18%(mleko), jajko, mąka żytnia, razowa, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, natka pietruszki, czosnek, majeranek

370 kcal

II DANIE

Risotto z mięsem i warzywami, sos pomidorowy, banan, woda n/g

Risotto: ryż biały, łopatka wieprzowa, papryka czerwona, marchewka, pietruszka natka, kukurydza, groszek zielony,  olej rzepakowy, przyprawy: sól morska, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie; sos pomidorowy; koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% (mleko), mąka pszenna, przyprawy:  sól morska, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, woda n/g, banan,                         477 kcal

PODWIECZOREK

Kanapka z twarożkiem z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z miodem

Kanapka: bułka grahamka (mąka graham), twaróg półtłusty (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, herbata: woda, miód, herbata

 227 kcal

Czwartek  10.09

ŚNIADANIE 1

Kanapka z pastą z makreli z białym serem, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa z mlekiem

Kanapka: chleb pszenno-żytni (mąka pszenno-żytnia), makrela wędzona, twaróg półtłusty (mleko), ogórek kiszony, kawa: kawa zbożowa Anatol, woda, mleko, cukier

268 kcal

ŚNIADANIE 2

Herbata owocowa

Herbata: herbata owoce leśne, woda, cukier 20 kcal

ZUPA

Rosół lane ciasto

Zupa: (wywar mięsno-warzywny) marchew, pietruszka, cebula, seler, kalafior, por, ziemniaki, kurczak, mąka pszenna, jajko, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz, natka pietruszki 132 kcal

II DANIE

Ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym, sałata lodowa, kompot truskawkowy

Ziemniaki, schab: schab b/k, olej rzepakowy, przyprawy: ziele angielskie, papryka czerwona, liść laurowy, sól morska, pieprz; surówka: sałata lodowa, pomidor, papryka czerwona świeża, ogórek świeży, pietruszka natka, olej rzepakowy; kompot: truskawka mrożona, woda, cukier 333 kcal

PODWIECZOREK

Kanapka z masłem i miodem, kiwi, woda n/g

Kanapka : bułka słodka (mąka pszenna), jajko, cukier, masło(mleko), miód, kiwi, woda n/g 230 kcal

Piątek    11.09

ŚNIADANIE 1

Kanapka z masłem, dżemem truskawkowym, zupa mleczna – płatki kukurydziane, herbata z cukrem i cytryną

Kanapka: weka (mąka pszenna), masło (mleko), dżem truskawkowy n/sł., zupa mleczna (mleko), płatki kukurydziane bezglutenowe, herbata: woda, herbata, cukier, cytryna

425 kcal

ŚNIADANIE 2

Pomarańcza

14 kcal

ZUPA

Koperkowa z ryżem białym i śmietaną

Zupa: (wywar mięsno-warzywny)marchew, pietruszka, koperek, cebula, seler, ryż naturalny, udko z kurczaka, śmietana 18%(mleko), przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól morska, pieprz,

197 kcal

II DANIE

Ziemniaki, filet z dorsza, marchewka z jabłkiem i jogurtem, woda n/g

Ziemniaki gotowane, ryba: filet z dorsza mrożony, przyprawy: sól morska, pieprz, koperek; surówka: marchew, jabłko, jogurt naturalny (mleko), przyprawy: Sól morska, pieprz, cukier; woda n/g

385 kcal

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym i rodzynkami, gorzka czekolada

Sałatka owocowa: jabłko, pomarańcza, banan, kiwi, rodzynki, jogurt naturalny (mleko), gorzka czekolada: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, może zawierać mleko, soję, orzechy, nasiona sezamu

122 kcal

Font Resize
Contrast